BTK’da Ramazan Coşkusu Sona Erdi


Ramazan ayı boyunca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen iftar programlarında iletişim ve haberleşme sektörünün paydaşları ve öğrenciler bir araya geldi.

Samsung, Turkcell, NETAŞ ve Huawei'in katkılarıyla düzenlenen iftar programlarına Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu başta olmak üzere sektördeki üst düzey yöneticiler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İftar programlarında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, 5G, yapay zekâ, nesnelerin interneti gibi teknolojilerin üretiminde yerli ve milli üretimin önemini vurguladı.

Günümüzde dijital dönüşümün hızla devam ettiğini belirten Sayan, “Ülke olarak bizler, bu dijital dönüşümün yön veren kısmında yer almak için çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Hem dünyadaki gelişmeleri yakalayabilmek hem de bunu yaparken yerli ve milli üretimi artırabilmek için bizler de gerek ülke olarak gerekse bakanlık olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki artık savaşlar teknoloji temelli. Bu yüzden, her fırsatta yerli ve milli üretimin önemini vurguluyoruz.” dedi.

Ülkelerin milli güvenliği ile siber güvenliğinin artık birbirine denk olduğunu ifade eden Sayan, “Yerli ve millileşme sürecini hızlandırmak için attığımız her adım; artık daha sistematik ve kararlı. Çünkü yapacağımız işlerde mihenk taşımız olacak bir hedefimiz var. Bu hedef Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mimarı olduğu Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nu hep birlikte inşa etmek.” şeklinde konuştu.

Mobil haberleşme alanında da çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Sayan, “Günümüzde, her ülkenin bilgi ve iletişim teknolojilerinde öne çıkabilmek için 5G teknolojisinin gelişimini ve güvenli kullanımını önemsediği bir dönemdeyiz. Herhangi bir teknolojiye sahip olmayan bir ülkenin, güvenliğini de sağlayamayacağı bilinciyle, 5G'nin sadece bir iletişim aracı değil, ekonomik kalkınma ve milli güvenlik için kritik bir teknoloji olduğunu da kabul ediyor ve bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Bakan Yardımcısı Sayan: Hedefimiz Türkiye Yüzyılını Gençlerle Birlikte İnşa Etmek

Türkiye’nin gelecek hedeflerine ancak gençlerle birlikte ulaşabileceğinin altını çizen Sayan, “Ülkemiz yeni atılımlarla hiç bilinmeyen ve duyulmamış alanlarda mevcut teknolojik gelişmeleri de kullanarak yeni ufuklar açmak zorunda. Dünyada yine güçlü ve yine her istediğini yapabilen bir millet olmak istiyorsak bunu başarmak zorundayız ve başaracağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Sayan gençlere seslenerek, “Biz bunu sizlerle başaracağız. Çünkü gelecekte ülkemizi, en değerli varlığımız olan sizleri çok güzel şeylerin beklediğini bilmenizi istiyorum. Bu güzel şeylerin inşasını da hep birlikte yapacağız. Unutmayın, bizim için çok değerlisiniz. Bu dünyada teknolojik, ekonomik, kültürel anlamda çok büyük yol kat edebilir, lider bir konuma gelebiliriz. Ama hepsinden daha kıymetli olan, sizin gibi pırıl pırıl bir nesil yetiştirmek olacaktır.” şeklinde konuştu.

Başkan Karagözoğlu: Bilgi ve İletişim Teknolojileri Diğer Sektörleri de Doğrudan Etkiliyor

Düzenlenen iftar programlarında konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, bilgi ve iletişim sektörünün günümüzde ulaştığı nokta hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Karagözoğlu, “Hepimizin bildiği, hissettiği, yaşadığı gibi, bilgi teknolojileri, yüksek katma değer üretmesi ve pek çok sektörü doğrudan etkilemesi dolayısıyla dünyada lokomotif sektör haline gelmiştir. Dijital dönüşüm, mesafelerin önemini kaybettiği, iletişimin hızıyla ölçülen bir dünyaya doğru ilerlemektedir.” dedi.

Günümüzde yapay zekâ teknolojisinin çok ileri boyutlara ulaştığını belirten Karagözoğlu,” Yapay zekâ ile birlikte gelecek hem fırsatlar hem de meydan okumalarla dolu olacak. Bu alanda gelişim göstermek hem kişisel hem de toplumsal anlamda önemli bir avantaj sağlayacak. İşte bu yüzden siz gençlerin yeteneklerini geliştirmesi ve yeni fırsatlar yakalamasını çok önemli görüyorum ben. Bu noktada bizler kamu tarafı olarak her türlü desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

BTK olarak gençlerin eğitimine destelerini sürdürdüklerinin altını çizen Karagözoğlu, “2017’de hayata geçirdiğimiz BTK Akademi gerek yüz yüze gerekse de çevrimiçi ortamda, kurulduğu günden bu yana ücretsiz olarak yapay zekâ, kodlama, programlama ve yazılım eğitimleri veriyor.  Ben kamu tarafında hayata geçirilen bu çabaları geleceğin gençlerini yetiştirmek açısından kritik derecede önemli görüyorum. Bu alanda yapılan yatırımların, genç nesilleri geleceğin dünyasına ve teknolojik zorluklarına hazırlamada önemli rol oynayacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı

Düzenlenen iftar programları kapsamında BTK Akademi tarafından Kahoot uygulaması üzerinden düzenlenen yarışma sonucunda dereceye giren öğrencileri hediyeleri takdim edildi.