BTK’da Ramazan Coşkusu Devam Ediyor

İletişim ve haberleşme sektörünün önde gelen temsilcileri ve öğrenciler, Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen iftar programlarında bir araya gelmeye devam ediyor.

Bu hafta Digiturk, Palo Alto Networks ve Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından düzenlenen iftar programlarına, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, sektördeki üst düzey yöneticiler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İftar programlarında konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, iletişim sektöründe yaşanan gelişmeler, siber güvenlik, güvenli internet gibi konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Karagözoğlu, dünyadaki teknolojik ilerleme ve dönüşümlerin ülkeleri geçmişte olduğundan çok daha fazla bilişim alt yapıları ve dijital teknolojilere yatırım yapmaya yönlendirdiğini belirtti.

Artan küreselleşme ile sınırların ortadan kalktığına dikkat çeken Karagözoğlu, “Bu baş döndüren dönüşümün en tabii öncüsü dijital alandaki gelişmelerdir. Çağımız bilgi ve teknoloji çağı olarak biliniyor. Bununla birlikte; bilgilerin üretilebilmesi, istihdama dönüştürülmesi, ticari olarak değer oluşturabilmesi de önemli bir yarış alanı haline geldi. Bunu yaparken de şüphesiz ki kendini yetiştirmiş, nitelikli gençlere ihtiyacımız var” dedi.

Başkan Karagözoğlu: Ülkemizin Siber Güvenlik Altyapısını Kurmuş Olmanın Haklı Gururunu Taşıyoruz

BTK olarak vatandaşların internetin zararlarından korunması için çalıştıklarını ifade eden Karagözoğlu, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak, bizler siber güvenlik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamak ve büyütmek için pek çok çalışma yürütüyoruz. Kurumumuz bünyesinde kurulan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ve Siber Olaylara Müdahale Ekipleri (SOME) ile siber vatanımızı; 7/24, gece ve gündüz demeden yürüttüğümüz çalışmalarla koruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programların ardından Başkan Karagözoğlu, iftar programına katılan öğrencilerle birlikte USOM’u ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Karagözoğlu, “Geleceğin siber güvenlik uzmanlarına yol göstermekten mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin siber savunmasında ben de varım diyen tüm gençlerimize kapılarımız her zaman açık.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen iftar programları kapsamında BTK Akademi tarafından Kahoot uygulaması üzerinden düzenlenen yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

BTK ev sahipliğinde düzenlenen iftar programları Ramazan ayı boyunca gerçekleşmeye devam edecek.