
BTK’da Ramazan Coşkusu Başladı
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu geleneği bozmadı, bu sene de iftar programlarına başladı. BTK Akademi’nin katkılarıyla düzenlen iftar yemeklerinde, İletişim ve haberleşme sektörünün önde gelen temsilcileri ve öğrenciler ağırlandı.
Palo Alto Networks, Samsung, Erişim Sağlayıcıları Birliği ve NETAŞ’ın katkılarıyla düzenlenen iftar programlarına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, sektördeki üst düzey yöneticiler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programlarda konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, iletişim sektöründe yaşanan gelişmeler, yerli ve milli üretim, siber güvenlik gibi konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Teknoloji üretimi konusunda yerli ve milli üretimin önemini vurgulayan Karagözoğlu, “Kurum olarak bizler ülkemizin "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuna katkı sağlamak için büyük adımlar atıyoruz. 5G teknolojisinde yerli ve milli çözümler üretmekten yapay zekâ ve uzay teknolojilerine kadar pek çok alanda uluslararası alanda ses getiren projelere imza atıyoruz. Bu süreçte, güçlü iş birlikleri ve yenilikçi yaklaşımlarla hedeflerimize daha hızlı ulaşıyoruz. Bu uğurda da en çok gençlerimize güveniyor, onları destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Karagözoğlu, “Bugün eğer yerli ve milli bir siber güvenliğiniz yoksa tüm altyapı saldırılarına da açık hale geliyorsunuz demektir. Veriler de aynı şeyi söylüyor. “Veri günümüzün petrolü” sözünü sıkça duymuş olmalısınız. Verilerimiz de bizim bir milli servetimiz konumunda ve onu korumak için güçlü bir siber güvenlik altyapısına sahip olmamız şart. Kurumumuz bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimiz (USOM) ve Siber Olaylara Müdahale Ekiplerimiz (SOME), 7/24 görev başındalar. USOM çatısı altında olası tehditleri tespit ediyor, analiz ediyor ve önlem alıyoruz.” dedi.
Teknolojiye yön veren, üreten, kendi beyin gücü ile katma değerini artıran bir Türkiye hedefinin en önemli halkasının eğitim olduğunu belirten Karagözoğlu, “Bu noktada 2,5 milyon kullanıcıyı aşmış durumda olan BTK Akademi ile; çok sayıda gencimize yapay zeka, kodlama, programlama, yazılım konularında hem merkez kampüsümüzde yüz yüze hem de buradaki eğitimlere ulaşamayanlar için online olarak ücretsiz eğitimler sunarak ülkemizin dört bir yanındaki çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere talep eden herkese ulaşmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Düzenlenen iftar programları kapsamında BTK Akademi tarafından Kahoot uygulaması üzerinden düzenlenen yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen iftar programları Ramazan ayı boyunca düzenlenmeye devam edecek.