13. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyicileri Konferansı Sona Erdi

13. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyicileri Konferansı kapanış toplantısı düzenlendi.

Farklı ülkelerden onlarca misafire ev sahipliği yapan ve sektöre dair önemli paylaşımların yapıldığı toplantının ikinci günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 2. Başkanı Figen Kılıç’ın moderatörlüğünü yürüttüğü oturumla başladı.

Kılıç konuşmasında, “ICT’deki Kızlar Günü” kapsamında yapılan çalışmalara değindi.  Genç kadınları eğitim ve iş hayatlarında ICT sektörüne yönlendirmeyi ve sayılarını arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Kılıç, “Bu konudaki farkındalığın BM ve ITU öncülüğünde tüm dünyada daha da arttırılması gerektiği düşüncesindeyim. Çünkü kadınların sektördeki istihdamları kadar, karar alıcı pozisyonlarda olmaları da çok önemli. Zira Dünya’nın geleceğine yön veren ICT’de daha fazla cinsiyet eşitliğinin olması, kadınların ruh ve fikriyatıyla sektörümüzün daha başarılı ve daha yaratıcı hale gelmesinde önemli bir rol oynayacak” şeklinde konuştu.

“ICT’deki Kızlar” sayesinde dünyanın dört bir yanında atılan tohumların başaklar vermeye başladığını dile getiren Kılıç, “Artık günümüzdeki her mesleğin teknoloji ile ilgili bir yönü olduğunu düşündüğümüzde,  ICT sektöründe çalışmayacak olsalar dahi kızlarımızın bilgi ve iletişim teknolojileriyle ilgili kabiliyetlerinin arttırılmasını sağlamak zorundayız. Bu onlara kendi alanlarında daha fazla avantaj sağlayacak ve hayallerindeki işi yapabilecekleri kariyer hareketliliğine sahip olmalarını sağlayacaktır. Türkiye’de son 17 yılda; Bilgi ve iletişim teknolojileri başta olmak üzere pek çok sektörde, kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılığın arttığını ve kadın hakları konusunda büyük reformlar yapıldığını görmekten memnuniyet duyuyorum. Türkiye bu konuda da diğer ülkelere örnek olmayı sürdürecek, uluslararası arenada kadınların varlığını arttırmak için tüm girişimlere destek olacaktır.  Cumhuriyetimizin 100. Yılına girerken, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda milyonlarca kadının istihdam edilmesini ve karar alıcı mekanizmalarda yer almasını kendimize hedef edinmiş bulunmaktayız. Biz de, ITU’deki diğer ortaklarımız gibi çok çalışacak ve sektörümüzde cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı.