NASA Space App Challenge Maratonu BTK’da Başladı

NASA’nın 100’ü aşkın ülkede düzenlediği Space Apps Hackathon etkinliğinin Ankara ayağı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun ev sahipliğinde ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu önderliğinde, başladı.

Onlarca gencin 48 saat boyunca ödülleri kazanmak için ter dökeceği Hackhaton Etkinliği’nin açılışına BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da katıldı. Gençleri kurumlarında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karagözoğlu, Türkiye’nin genç, dinamik, parlak ve müdrik beyinlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Başkan Karagözoğlu: Gençlerimizin Fikirleri Türkiye’nin Geleceğine Yön Verecek

Böyle etkinliklerin gençlerin yeni fikirleri ortaya koyması açısından çok önemli olduğuna değinen Karagözoğlu, “Belli bir konuda ortak fikre sahip, taze beyinlerin bir araya gelmesi sonucu çok güzel sonuçlar ortaya çıkacak. Burada iki gün boyunca ürettikleriniz hem ülke çapında hem de dünya çapında dikkat çekecek projeler olacak. Bu konuda sizlere olan güvencimiz tam. Unutmayın! Sizin elde ettiğiniz her başarı, düşüncelerinize yön verecek, düşünceleriniz de Türkiye’nin geleceğine yön verecektir” ifadelerini kullandı.

Bu noktada kendilerine düşen görevi sonuna kadar yerine getireceklerini söyleyen Karagözoğlu, “Bu etkinliğe belki aranızda daha önce katılanlar olmuştur. Ama ilk defa katılacaklar için sonucu ne olursa olsun hayatınızda unutamayacağınız bir 48 saat sizi bekliyor olacak. Hem çok güzel bir tecrübe hem de çok güzel bir anı. Ayrıca bu organizasyonla birlikte sadece yeryüzündeki değil uzaydaki yaşamda da geçerli küresel ihtiyaçlara cevap vermek için açık kaynaklı çözümler üretmenizi umuyoruz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Fotoğraflar