Huawei Seeds for the Future 2023 Kapanış Töreni BTK’da Düzenlendi

Huawei’nin düzenlediği “2023 Gelecek için Tohumlar Kapanış Töreni” Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlendi. Gerçekleştirilen programa Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da katıldı.

Huawei Türkiye Genel Müdürü Kaya Shi, Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ve Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin’in de katıldığı toplantıda konuşan Karagözoğlu, teknolojinin günümüzde ulaştığı noktanın bilgi ve iletişim sektörüne etkisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Huawei’nin yürüttüğü Seeds for the Future projesinin dünya çapında yetenekli gençleri yetiştirerek onları hedeflerine ulaşmaları için teşvik ettiğinin altını çizen Karagözoğlu, “Huawei’nin bu girişimi takdire şayan. Gençlerin dijital dünyadaki en son teknolojilere ve yenilikçi çözümlere odaklanarak, becerilerini geliştirmelerini sağlıyor. Bu yıl ülkemizde sekizinci kez gerçekleştirilen bu programın, genç yeteneklere ilham vermek, teknolojiye olan meraklarını geliştirmek ve onları geleceğin liderleri haline getirmek için önemli bir fırsat sunduğunu düşünüyorum. Bu program kapsamında, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden seçilen 30 üstün yetenekli öğrenci, eğitim kampına katılıp burada, 5G, yapay zekâ, bulut ve dijital enerji gibi konularda eğitimler alacaklar. Bu eğitimlerin, öğrencilerin teknik bilgilerini genişletmek ve profesyonel kariyerlerinde daha da ilerlemek için önemli bir fırsat sunduğu yadsınamaz bir gerçek.” şeklinde konuştu.

Karagözoğlu, BTK olarak parlak fikirli gençlerin önünü açmak ve onların girişimlerini destekleyerek Türkiye’ye güzel yarınlar sağlamanın en büyük hedeflerinden biri olduğunu belirterek, “Bu hususta hedeflerimize ulaşmak için, şimdiye kadar nasıl özveri ile çalıştıysak önümüzdeki süreçte de aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu anlamda bu gibi organizasyonlardan filizlenen yeni fikir ve projelerin yerli ve milli üretimi artırmasına yönelik etkisinin önümüzdeki yıllarda büyüme oranlarımıza da ciddi katkı yapacağını düşünüyorum.” dedi.

Seeds for the Future eğitim kampında bu yıl pek çok yenilik olduğunu da değinen Başkan Karagözoğlu, “2021 yılında başlatılan küresel Tech4Good proje yarışması kapsamında bu yıl dünyada ilk üçe giren proje takımlarına 100 bin dolarlık başlangıç fonu sağlanacak olması, öğrencilerin kamp dönemi boyunca projelerini geliştirirken Tech4Good danışmanı tarafından da destek alacak olması ve dünya çapında yapılacak değerlendirmede başarılı olan takımların, önümüzdeki yıl Çin'de yapılacak olan Startup Sprint programına katılma fırsatı yakalayacak olması gibi birçok yenilik çıtayı çok daha yükselterek gençlere önemli olanaklar sağlıyor. Bu değerli ve faydalı projeden dolayı Huawei’ye ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu projeye katılma başarısını göstererek, gelecek yolunda iyi bir fırsat yakalayan gençlerimizi de canı gönülden tebrik ediyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Gerçekleşen konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere Huawei Seeds for the Future sertifikası takdim edilmesi ile tören sona erdi.