ÇOCUKLARIMIZ ÖZÜNÜ KAYBETMEDEN TEKNOLOJİYİ ÖĞRENMELİ

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan “Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Kız Çocukları Günü” etkinliklerinde konuştu. Başkan Sayan, etkenliğin hedeflerinden bahsetti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Kız Çocukları Günü” etkinliğine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan ve çok sayıda kız çocuğu bakıcı velileriyle birlikte katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan BTK Başkanı Sayan, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kurumumuz arasında geçtiğimiz yıl imzalanmış olan İşbirliği Protokolünün de uygulamaya konulmasına imkân veren bu organizasyon vesilesiyle çok değerli kız çocuklarımızı ve eğiticilerimizi kurumumuzda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyerek sözlerine başladı.

BTK olarak çocuklar ve gençlerin kendi öz kültürünü, milli ve manevi değerlerini kaybetmeden en iyi şekilde teknolojik bilgi, birikim ve donanımı elde etmelerini istediklerini vurgulayan Sayan, “Birleşmiş Milletler’in uzmanlık kuruluşlarından olan ve 1865 yılında aralarında ülkemizin de bulunduğu 20 kurucu üye tarafından kurulan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU), hâlihazırda 193 üye ülke ile faaliyetlerine devam etmektedir. ITU’nun en yetkili organı olan Tam Yetkili Temsilciler Konferansı'nda “Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Kız Çocukları Günü” girişimi, tüm ITU üye devletleri tarafından desteklenen bir kararla kabul edilmiştir. Genç kızların ve genç kadınların bilgi ve iletişim teknolojileri alanında mevcut kariyer fırsatlarını değerlendirmelerinin sağlanması, bu hususta farkındalık oluşturulması ve cinsiyet eşitliğinin yakalanması hedeflenmektedir” şeklinde bilgi verdi.

Başkan Sayan sözlerini işbirliklerinden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya teşekkürlerini ileterek ve kız çocuklarına kendilerini teknoloji alanında geliştirmeleri önerilerinde bulunarak noktaladı.

BAKAN KAYA: ÇOCUKLARIMIZI DİJİTAL DÜNYANIN ZARARLARINDAN KORUMALIYIZ

Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da programın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı. Çocukların geleceğin en değerli varlıkları olduğunu vurgulayan Bakan Kaya, “Onları geleceğe hazırlamak için hepimize büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Bilgi Teknolojileri hayatımızı kolaylaştırıyor ancak bazı tehditleri de beraberinde getiriyor. Bu gelişim tüm toplumu en fazla da çocukları etkiliyor. Dijital dünyanın zararlarından onları korumak için eğitim ve farkındalık oluşturmak zorundayız. Biz de bakanlık olarak bu internetin güvenli kullanımına yönelik ve koruyucu, önleyici çalışmalara çok önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Programın ardından bakıcı annelere ve çocuklara “Bilgi Teknolojileri ve İnternetin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı” konusunda eğitim verildi.