BTK Personeli Bayramlaşma Programında Buluştu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu personeli bayramlaşma töreni için bir araya geldi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Merkez Yerleşkesi’ndeki bayramlaşma programına Dr. Ömer Fatih Sayan, Kurul Üyeleri, Kurum Başkan Yardımcıları ve BTK personeli katıldı.

Bayram kutlaması için çalışanlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sayan, “Biliyorsunuz ki Kurum olarak yaptığımız yeniliklerle ve çalışmalarla vatandaşlarımızın sevdikleriyle arasındaki mesafeleri kısaltmaya çalışıyoruz. Bakanlığımızın da katkılarıyla yaptığımız çalışmalarda her geçen gün daha fazla yol kat ediyoruz. Ülkemizde gittikçe genişleyen güncel teknoloji ve bilişim yeniliklerden besleniyor. Bu konudaki atılımların da öncüsü oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. Bu noktada 5G hem iletişim hem de diğer sektörlerin bakış açılarını değiştirmeye aday özelliklerle geliyor” şeklinde konuştu.

2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirten Başkan Sayan, “5G ile ilgili biliyorsunuz Ramazan ayının başlarında 5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı imza törenini Kurumumuzda gerçekleştirdik. Yine iki hafta önce Tübitak ev sahipliğinde 5G Yeni Nesil Haberleşme Teknolojileri İmza Töreni’ndeydik. Söz konusu bu imzalarla birlikte 5G ile ilgili büyük bir adım daha atmış olduk. Güçlü Türkiye yolunda bize pusula olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın önderliğinde ve Bakanımızın yol göstericiliğinde yürüyoruz. Bizler, bayramda bir evde buluşan aile fertleri gibi birlikte olursak, bereketli çalışmalar ortaya koyarız” ifadelerini kullandı.

“DEDİ” ile Herkes Güvende

Başkan Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hayata kazandırılan “DEDİ” uygulaması ile ilgili de konuştu. Bu uygulama ile tüm vatandaşların kendilerini güven içinde hissedeceğini ifade eden Sayan, “Yaygın kullanılan iletişim ve sosyal medya uygulamalarının yerli ve millileştirilmesi konusuna ayrıca önem veriyoruz. Yerli ve millilik kavramını ürettiğimiz ürünün veya yazılımın her şeyiyle sıfırdan bizim tarafımızdan üretilmesinden ziyade ürünün hiçbir kısıtlama olmaksızın bizim kontrolümüzde olması ve bu ortamlarda bulunan insanımızın mahremi olan verilerin sadece ve sadece ülkemiz sınırları içerisinde kalarak mahremiyetini koruması olarak anlamalıyız. Nasıl ki evimizi taşırken ya da sevdiklerimize hediyelerini ulaştırırken nakliye firmasının, kuryenin aracının markasına değil mahremimize saygısına ve hizmet kalitesine bakıyorsak, cep telefonlarımıza yüklediğimiz uygulamalarda da aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Bilişim Sistemleri Daire Başkanlığımızda bu hassasiyetler ışığında, Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın anlayışıyla DEDİ anlık mesajlaşma uygulaması çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayarak teste açtılar” bilgilerini paylaştı.

DEDİ mesajlaşma uygulaması, görüşmelerinizin sadece size özel olmasını sağlayabilen bir uygulama. Bu uygulama ile ilgili karşılaşılacak sorunlar konusunda da oldukça hızlı bir teknik desteğe sahip. DEDİ uygulaması en hassas şifreleme teknolojileriyle daha da güçlendirilerek yazılacak yeni uygulamalar ve versiyonlar ile kullanılmaya devam edecek.