BTK Heyeti reeder Fabrikasını Ziyaret Etti

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve beraberindeki heyet, reeder’ın Samsun'da bulunan fabrikasını ziyaret etti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve beraberindeki heyet, Samsunda bulunan reeder’ın fabrikasını ziyaret etti. Heyette İkinci Başkan Figen Kılıç ve Kurul Üyeleri de vardı. 2017 yılında EBRD KOBİ Destek Programı'na alınan reeder, 2018 yılında Çin'den stratejik ortak alarak 600 bin adet telefon, tablet ve akıllı saat üretim kapasiteli fabrikasını Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek teknoloji yatırımı olarak Samsun'da kurmuştu. BTK Başkanı Karagözoğlu'nun ziyaret ettiği fabrikada başkan ve ekibine üretim bandı ve genel işleyiş hakkında bilgi verildi.

reeder’ın Samsun’daki fabrikasını ziyaret eden Başkan Karagözoğlu, yerli ve milli üretimi desteklediklerini söyledi. Karagözoğlu, "Samsun’da böyle bir oluşumun olması gurur verici bir tecrübe. Daha büyük işler başaracaklarına inanıyorum. Biz de yerli ve milli üretimi destekliyoruz. AR-GE faaliyetlerine ağırlık vereceğine inanıyoruz. Millileşme hamlesini yerinde buluyoruz. Bu yatırımlarla paramız kendi ülkemizde kalacak" dedi.

Başkan Karagözoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra fabrikayı gezerek incelemelerde bulundu.