BTK’da Öğrencilere “Güvenli İnternet” Semineri Verildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, ilkokul öğrencilerini ağırladı. Düzenlenen etkinlikte, güvenli ve bilinçli internet kullanımı ile ilgili seminer verildi.

BTK İnternet Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Güvenli İnternet Merkezi tarafından Reşatbey İlkokulu öğrencilerine güvenli ve bilinçli internet kullanımı semineri verildi. Etkinliğe, 210 ilkokul öğrencisinin yanı sıra okul müdürü Metin Algül ve 10 öğretmen katıldı.

Programın açılışında İnternet Daire Başkanı Bahadır Aziz Sakin, öğrencilere Güvenli İnternet Merkezi hakkında bilgi verdi. 2017 yılından beri faaliyet gösterdiklerini dile getiren Sakin, bugüne kadar 189 bin öğrenci, öğretmen ve veliye eğitim verildiğini belirtti. Pandemi döneminde de eğitimlerin kesintisiz devam ettiğini hatırlatan Sakin, pandemide 284 eğitimde 38 bin 309 kişiye ulaşıldığı bilgisini verdi.

Etkinlikte Güvenli İnternet Merkezi eğitimcilerinden Aydın Çatak; siber zorbalık, dijital ayak izleri, internette kullanılması gereken şifreler gibi konularda farkındalık oluşturulması amacıyla sunum yaptı. Sunumun ardından öğrenci ve öğretmenler, fuaye alanını gezdi.