BTK, 36. BEREC/IRG Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, BEREC/IRG Genel Kurul Toplantısına Katıldı.

BEREC (Avrupa Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Kurumu - Body of European Regulators for Electronic Communications) ve IRG (Bağımsız Düzenleyiciler Grubu – Independent Regulators Group); Avrupa Birliği (AB) elektronik haberleşme mevzuatının uygulanması konusunda ortak bir çerçevede hareket edilebilmesi ve aynı zamanda sektördeki değişim ve ilerlemelere bağlı olarak ulusal mevzuatlar ve AB mevzuatının karşılaştırılabilmesi amacıyla Avrupa ülkelerinin elektronik haberleşme alanındaki düzenleyici kurumlarının Avrupa Komisyonu ile bir araya geldiği platformlardır.

Ülkemizin gözlemci statüsünde yer aldığı BEREC ve üyesi olduğumuz IRG’nin 36. Genel Kurul toplantısı 3-5 Ekim 2018 tarihleri arasında Slovenya’nın Portoroz kentinde gerçekleştirildi. AB üyesi ülkelerin yanı sıra; EFTA (European Free Trade Area – Avrupa Serbest Ticaret Alanı) ülkeleri ve AB’ye aday olan ülkelerin ulusal düzenleyici kurumlarının başkanlarının bir araya geldiği toplantıda BTK, Kurul Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve Kurul Üyesi Celalettin Dinçer tarafından temsil edildi.

Toplantıda, AB’nin yeni elektronik haberleşme düzenlemesi (European Electronic Communication Code - EECC) kapsamındaki çalışmalar ve AB’nin elektronik haberleşme sektörüne yönelik gündemi ele alındı. Söz konusu gündem çerçevesinde, BEREC uzman çalışma grupları tarafından “ağ tarafsızlığı”, “son kullanıcı”, “dolaşım” gibi konularda hazırlanan raporlar ve BEREC 2019 çalışma programı üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.