“5G Çalışmalarımız Tüm Hızıyla Devam Ediyor”

Elektronik Haberleşme Komitesi'nin (ECC) 61’inci PT1 toplantısı BTK ev sahipliğinde sürüyor.

Toplantıya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, çok sayıda yerli ve yabancı sektör temsilcisi katıldı. 

Programın açılışında konuşan Karagözoğlu, 5G çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Karagözoğlu, “Hepimizin bildiği gibi, 2020'li yıllarda kurulması planlanan uluslararası standartları belirleme sürecinde olan 5G ve ötesi teknolojiler için araştırma ve çalışmalar tüm dünyada hızla devam etmektedir. Yakın gelecekte 5G bantlarının doğru şekilde tanımlanmasının sağlanması hayati önem taşımaktadır”  dedi.

Mobil endüstrinin neler yapabileceğini tanımlayan ECC PT1’in çalışmalarının büyük önem arz ettiğini ifade eden Karagözoğlu, “CEPT bünyesinde mobil genişband haberleşme hizmetlerinden sorumlu grup Elektronik Haberleşme Komitesi'nin (ECC) alt gruplarından biri olan ECC Proje Takımı 1 (ECC PT1)’dir. ECC PT1 takımı, mobil genişband haberleşme hizmetleri (LTE, 5G) için teknik ölçütlerin belirlenmesi, band planlarının geliştirilmesi, elektromanyetik uyumluluk çalışmalarının yürütülmesi, ECC karar ve tavsiye kararlarının geliştirilmesi ve gözden geçirilmesinden sorumludur. Ayrıca PT1 bünyesinde mobil genişbandla ilgili WRC gündem maddeleri için Avrupa Ortak Görüşleri oluşturulmaktadır. ECC PT1 ve CEPT bunun sağlanması için büyük bir görevi yerine getirmektedir” şeklinde konuştu.

Toplantının ilerleyen günlerinde oturumların, katılımcı spektrum yöneticileri ve endüstri ortaklarının görüş alışverişinde bulunmaları için verimli platformlar sunacağına inandığını dile getiren Karagözoğlu, toplantının verimli geçmesi  temennisiyle konuşmasını noktaladı.