BTK’da Ramazan Coşkusu Başladı

İletişim ve haberleşme sektörünün önemli temsilcileri ve öğrenciler, Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen iftar programlarında bir araya geldi. 


Vodafone Türkiye, Türksat A.Ş, ULAK Haberleşme ve Türk Telekom’un katkılarıyla düzenlenen, iftar programlarına Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Vodafone Türkiye Genel Müdürü Engin Aksoy, Türksat A.Ş Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, ULAK Genel Müdürü Ruşen Kömürcü ve Türk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal’ın yanı sıra çok sayıda misafir katıldı.


İftar programlarında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, haberleşme sektörü, bilgi teknolojileri alanında yaşanan gelişmeler, yerli ve milli üretim hakkında değerlendirmelerde bulundu. 


Teknoloji üretimi konusunda yerli ve milli üretim bilincini vurgulayan Sayan, “Teknoloji alanındaki rekabetin giderek hızlandığı günümüz dünyasında artık teknolojiyi sadece kullanan değil, üreten ve başka ülkelere bu teknolojiyi satan ülkeler gelişiyor ve zenginleşiyor. Bu ülkeler aynı zamanda, dünyayı şekillendirmede daha önemli bir rol oynuyor. Dolayısıyla bugün “yerli ve milli üretim” vizyonumuz siz gençlerimiz için de çok kıymetli ve öncelikli olmalı.” dedi.


Bakan Yardımcısı Sayan: Hedeflerimize Emin Adımlarla İlerliyoruz


Sayan konuşmalarında, Geride bıraktığımız 2023 yılı, önümüze koyduğumuz hedeflere ulaşğımız ve ülkemizin geleceğine yapılan yatırımların ne kadar doğru adımlar olduğunun haklı gururunu yaşadığımız bir yıl oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği “Türkiye Yüzyılı” vizyonu, şüphesiz ki bu hedeflere ulaşmada en iddialı ve en kapsayıcı rehber oldu. Ülke ve millet olarak sahip olduğumuz tarihi miras, değerlerimiz, gücümüz ve potansiyelimiz, başarılarımızın çıkış noktası.” İfadelerine yer verdi.


Dünyada yaşanan dijital dönüşümle birlikte ortaya birçok yeni teknolojinin çıktığını belirten Sayan, “Bu dönüşümün temel taşı olan fiber yatırımlarımız ile 5G ve ötesine yönelik yapılan çalışmalar, iletişim sektöründe dünya ülkeleri arasındaki yerimizi daha da sağlamlaştırıyor. Teknolojiyi sadece üreten değil, aynı zamanda dünyaya ihraç eden bir Türkiye olma hedefiyle çıktığımız bu yolda hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.” diye konuştu.


Başkan Karagözoğlu: BTK Akademi’nin 2 Milyon Kullanıcı Sayısını Aşş Olmasının Gururunu Yaşıyoruz


Düzenlenen iftar programlarında konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, altyapı ve iletişim alanındaki yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Karagözoğlu, “Paydaşlarımızla iş birliği içerisinde ülkemizin dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençler ile birlikte büyük ve güçlü Türkiye hedefimize her alanda ulaşmak için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.” sözleriyle kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.


Teknolojiye yön veren, üreten, kendi beyin gücü ile katma değerini artıran bir Türkiye hedefimizin en önemli halkasının eğitim olduğunu vurgulayan Karagözoğlu, “Bu noktada 2 milyon kullanıcıyı aşşdurumda olan BTK Akademi ile; çok sayıda gencimize yapay zeka, kodlama, programlama, yazılım konularında hem merkez kampüsümüzde yüz yüze hem de buradaki eğitimlere ulaşamayanlar için online olarak ücretsiz eğitimler sunarak ülkemizin dört bir yanındaki çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere talep eden herkese ulaşmaya gayret ediyoruz.” dedi.


Düzenlenen iftar programları kapsamında BTK Akademi tarafından Kahoot uygulaması üzerinden düzenlenen yarışma sonucunda dereceye giren öğrencileri hediyeleri takdim edildi.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen iftar programları Ramazan ayı boyunca gerçekleşmeye devam edecek.