Siber Güvenlik Kurulu Toplandı

11.2.2016


Bakan Yıldırım, Bakanlıkta gerçekleştirilen Siber Güvenlik Kurulu Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, 2012'deki düzenlemeyle hayata geçirilen Siber Güvenlik Kurulunun dördüncü toplantısının gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hayatın bütün alanında yaygınlaşmasına paralel olarak siber güvenlik konusunun ön plana çıktığını dile getiren Yıldırım, siber ortamın, internet üzerinden elektronik araçlar üzerinden yapılan her türlü haberleşme, iş ve işlemleri ifade ettiğini söyledi.




Hayatı kolaylaştıran internetin daha güvenli, insanlığın yararına kullanılmasını sağlayacak ortamın hazır edilmesi için ilgili bütün kurumların belirli aralıklarla toplanacağını bildiren Yıldırım, "Durum değerlendirmesi yapacağız ve önümüzdeki süreçler içinde ne gibi çalışmalar yapacağız, bunların kararını vereceğiz" ifadesini kullandı.