“İlerlemenin Yegâne Yolu İyi Yetişmiş Personeldir”

Bilişim personellerinin özlük haklarını konu alan etkinlik BTK’da düzenlendi.

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen “Bilişim Personellerinin Özlük Hakları” konulu programa, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe, Ak Parti Ar-Ge Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, Devlet Personel Başkanlığı’ndan Duygu Albayrak ve bilişim sektörü çalışanları katıldı.

Programın açılışında konuşan BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, tüm sektörlerde ilerleyebilmenin yolunun iyi yetişmiş personelden geçtiğinin altını çizdi. Bilişim sektöründe de yetkin bilişim uzmanlarının sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Karagözoğlu, “Devlet Personel Başkanlığı (DPB) himayesinde yürütülen “2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planının Kamu Bilişim Personeli İstihdamının Düzenlenmesi” başlıklı 61. eylem maddesinde kamu bilişim personelinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve kadro sayısının arttırılması planlanmıştır. Büyük ölçekli e-devlet projeleri yürüten kurumlar başta olmak üzere kamu kuruluşlarında kurum stratejik planıyla uyumlu BT stratejisi hazırlanması yaklaşımının benimsenmesi bilişim alanında çalışan personel için önemli bir adımdır. Bu anlamda bilişim personelinin özlük haklarının uluslararası piyasa şartlarıyla rekabet edebilecek seviyelere getirilmesine yönelik atılan adımların hızlandırılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Personelin şartlarının iyileştirilmesine yönelik “Ücret ve emeklilik şartlarının iyileştirilmesi, personele kendisini geliştirmeye yönelik imkânların sunulması, faaliyet alanıyla ilgili eğitim ve sertifika programlarına katılımlarının teşvik edilmesi” gibi çalışmaların hızlandırıldığını belirten Karagözoğlu, “Personelin katıldığı eğitim ve kazanım sağladığı sertifikaların kademesi ve unvanına etki etmesi sağlanmalıdır. Zira bu kademe ve unvanlar personel için motivasyon sağlayan unsurlardır. Başarılı projeler ve görevler ifa eden personelin ödüllendirilmesi gibi uygulamaların da faydalı olacağı kanaatindeyim” sözleriyle bilişim sektörü çalışanlarına verdikleri önemi vurguladı. Konuşmaların ardından bilişim sektörü çalışanlarının merak ettikleri sorular cevaplandırıldı.