“Geleceğe Tohumlar” Eğitim Programı Tamamlandı

Huawei öncülüğünde düzenlenen “Seeds for the Future” (Geleceğe Tohumlar) eğitim programı 2022 Türkiye kapanışı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda gerçekleşti.

Dünya genelinde binlerce öğrencinin katıldığı programın Türkiye kapanışında konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu,  “Huawei’in düzenlemiş olduğu bu programı, hem uluslararası düzeyde oluşturduğu farkındalık, hem de bireylerin bilişim alanında kendilerini geliştirmesine imkan sağlaması nedeniyle çok değerli bulduğumu belirtmek istiyorum. Bu vesile ile, ülkemizden programa dahil olan gençlerimizi yürekten kutluyor, Huawei’i, Türkiye’de ilk olarak 2015 yılında başlattığı ve başarıyla yürütmüş oldukları bu programdan dolayı tebrik ediyorum” sözleriyle konuşmasına başladı.

Başkan Karagözoğlu: Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sayesinde Ekonomik ve Sosyal Hayatımızda Birçok Hizmete Kolayca Erişebiliyoruz

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin öneminin gün geçtikçe arttığını dile getiren  Karagözoğlu, “İçinde bulunduğumuz dijital çağda, bilgi ve iletişim teknolojileri sayesinde ekonomik ve sosyal hayatımızda birçok hizmete kolayca erişebiliyoruz.  Hayatımızı konforlu hale getirme noktasında bilişim teknolojilerinden giderek artan oranda yararlanıyoruz. Rakamlara baktığımızda dünya genelinde internet kullanıcı sayısının bir önceki yıla göre %4 oranında artarak neredeyse 5 milyara yaklaşmış olduğunu görüyoruz. Mobil cihaz kullanıcı sayısı 5,3 milyar ve M2M abone sayısı ise 2,2 milyara ulaştı. 2025 yılında bilgi ve iletişim teknolojileri pazar büyüklüğünün 5 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. 2026 yılında günlük olarak 463 milyar GB veri üretileceği tahmin ediliyor” şeklinde konuştu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun yaptığı eğitim çalışmalarına değinen Başkan Karagözoğlu,  “ Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak, yazılım sektöründe farkındalık ve kapasite oluşturma açısından pek çok program düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın, özellikle de çocuk ve gençlerimizin dijital becerileri öğrenme konusundaki yetkinliğini geliştirmek amacıyla Kurumumuz eğitim platformu BTK Akademi aracılığıyla; ücretsiz olarak robotik kodlama, Python, mobil uygulama geliştirme gibi pek çok eğitimden faydalanmalarını sağlıyoruz. BTK Akademi çalışmalarını tüm ülke sathına yaygınlaştırma çalışmalarımız da hız kesmeden devam ediyor. Gençlerimizin başarıları ile birlikte eğitimlerimizin ülkemiz için güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum” dedi.

 Eğitim çalışmalarının, bilgi ve iletişim alanında yetkin ve nitelikli personel yetiştirilmesinde önemli olduğunu dile getiren Karagözoğlu, “Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında kapasite inşası noktasında Huawei’nin düzenlediği “Seeds for the Future Türkiye Programı” çok değerli bulduğumuz bir proje. Programa katılmaya hak kazanan gençlerimiz Yapay Zeka, Bulut, Nesnelerin İnterneti, Yeşil Enerji gibi güncel teknolojilerin yanı sıra stratejik liderlik ve kültürel farkındalık gibi kişisel gelişim eğitimleri de alarak kendilerini geliştirme fırsatı elde ettiler. Gençlerimizi gönülden kutluyorum.

Bu vesileyle,  ülkemizin ve sektörümüzün gelişimi için çok önemli olan eğitim faaliyetlerinden birini ülkemize kazandıran değerli Huawei yöneticilerine ve çalışanlarına bir kez daha şükranlarımı iletiyor, Gelecek için tohumlar atan programın uzun yıllar aynı başarıyla devam etmesini diliyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.