E-Fesih Projemiz 2022 WSIS Ödüllerinde Şampiyon Oldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun e-Fesih Projesi, kategorisinde en çok oyu alarak “WSIS Prize 2022 Champion” ödülünün sahibi oldu.

Ülkemizin kurucu üyesi olduğu, Birleşmiş Milletler’in (BM) bir uzmanlık kuruluşu olan ve halihazırda 193 ülkenin üyesi bulunduğu Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) liderliğinde her yıl düzenlenen ve çok paydaşlı bir platform olan Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi (WSIS) Forumu, WSIS eylemlerinin BM sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkılarının ele alınması ve en iyi uygulama örneklerinin ve deneyimlerin tartışılması amacıyla çok paydaşlı tartışmalara ve istişarelerde bulunmaya fırsat sunan üst seviyeli bir etkinlik olarak dikkat çekiyor.

WSIS Forumlar kapsamında, bilgi toplumunun önemine dikkat çekmek amacıyla, WSIS paydaşlarının bilgi ve iletişim teknolojilerinin gücünü kullanarak sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdikleri proje ve faaliyetlerinin değerlendirildiği, kapsayıcı ve kalkınma odaklı iyi uygulama örneklerinin dünya çapında herkesin katılabildiği oylamalar sonucunda çeşitli kategorilerde değerlendirildiği “WSIS Ödülleri” veriliyor.

Bu yıl 15 Mart 2022’de başlayan ve “Kalkınma İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri” teması ile 30 Mayıs - 3 Haziran 2022 tarihlerinde düzenlenecek final haftası ile son bulacak olan WSIS Forum 2022 kapsamında 11’inci kez verilen WSIS Ödüllerinde toplam 966 aday 18 farklı kategoride yarıştı. 1.3 milyon oy kullanılan yarışmada abonelik sözleşmelerinin e-devlet üzerinden feshine olanak tanıyan Kurumumuzun e-Fesih Projesi, kategorisinde en çok oyu alan ilk 5 proje arasına girerek “WSIS Prize 2022 Champion” ödülünün sahibi oldu. Ödüller, 31 Mayıs 2022’de Cenevre’de gerçekleştirilecek olan ödül töreninde sahiplerine verilecek.