BTK’da Çocuklar Yazarla Buluştu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde çocuklar, çocuk kitapları yazarı Nehir Yarar ile bir araya geldi.

Yazmayı ve yazdıklarını çocuklara aktarmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Yarar, “Ben aslında çok eskiden beri yazma işine meraklıydım. Hayal kuran bir çocuktum, çok fazla hayal kurardım. Yazma hikâyesine öğretmenlik dönemimde başladım. Ama yazdığım yazıları benden başka birinin görmesini hiç uygun görmedim ve yayınevine vermeyi aklımdan geçirmedim. Bir öğretmen arkadaşımın yönlendirmesi sonucu yazdıklarımı yayınevlerine gönderdim. Şaşırtıcı bir şekilde hepsi kabul edildi. Ben o moralle diğer çalışmalarımı da düzeltmeler yaparak gönderdim ve epey bir çalışmam çocukların beğenisine sunulmuş oldu” sözleriyle bu işe nasıl başladığını anlattı.

İlkokul öğretmeni olmasının kendisi için büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken Yarar, “Bir ilkokul öğretmeni olmam çocukların seviyesine inmemi kolaylaştırdı. 1999’dan beri görev yapıyorum. Onların içinde yaşamak insanın gözlem yeteneğini geliştiriyor zaten. Onların hislerine tercüman oluyorum aslında yazarken. Dolayısıyla sürekli çocuklarla bir arada olduğum için onların nelerden hoşlandığını, neleri sevmediklerini ve nelere ilgi duyduklarını daha çabuk kavrıyorum. Bu açıdan kendimi diğer çocuk kitabı yazarlarına göre daha şanslı görüyorum” şeklinde konuştu.  

Böyle bir uygulamanın tüm devlet kurumlarına örnek olmasını istediğini kaydeden Yarar, “Çocuklar çok ilgiliydi ve böyle bir uygulama diğer devlet kurumlarında da olmalı. Çocuklar sürekli ellerindeki kitapları yazan kişilerle karşılaşırlarsa bakış açıları da değişecektir. Bugünkü etkinlikte de çok farklı şeylere değindik. Çocukların kendilerini ifade edecekleri bir ortam oluşturduk. Böylelikle birtakım sorunların farkına vardılar. Çünkü yazma serüveni bir sıkıntıyı saptamakla başlar. Ama biraz kitap okumaya vakit bulamadıklarından yakındılar. İnşallah kendilerine daha fazla zaman bulabilirler” dedi.

Fotoğraflar