BTK’da 5G Çalışmaları Hız Kesmeden Sürüyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu öncülüğünde yürütülen 5G çalışmaları kapsamında düzenlenen programlara bir yenisi daha eklendi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Merkez Yerleşkesi’nde 5G çalışmalarına yönelik Başkan Ömer Abdullah Karagözoğlu, 5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı kapsamında kabul edilen öğrencilerle bir araya geldi.

Programın amacını 5G alanında çalışmalar yapmak ve bu alanda patent çalışmalarıyla ülkemizi öncü hale getirmek şeklinde açıklayan Başkan Karagözoğlu, “IT alanında en önemli konu sürekliliğin sağlanmasıdır. 5G şu an çok fazla tanımı olmayan, tanımlamasını sizlerin yapacağı bir alan. Bugün otonom araçları konuştuğumuzda verinin kesintisiz olması çok daha önemli. Çok uzaktan bir robot yönetilecekse burada milisaniyelik hatalara bile tahammülümüz yok” sözleriyle 5G’nin önemini açıkladı.

Öğrencilerin gayretleri ile bu alanda yapılan akademik çalışmalara katkı sağlanacağına dikkat çeken Karagözoğlu, “Sizinle birlikte bir bütünlük sağlayacağız. Tüm parçaları bir araya getirdiğimizde bir bütüne kavuşmuş olacağız. 5G Vadisi çok değerli bir proje. Sizlerin de çabasıyla satın aldığımız değil kendi yaptığımız 5G’yi kullanacağız. Zor ama zevkli bir konu. Çok az makalenin olduğu bir alana giriş yapıyorsunuz. Çünkü tüm dünyada yeni bir alan” şeklinde konuştu.

Başkan Karagözoğlu daha sonra 5G Vadisi Açık Test/ Şebeke Altyapıları Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.