Başkan Karagözoğlu: Yazılım Sektörü Ülkelerin Gelişiminde Büyük Önem Arz Ediyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve BTK işbirliğinde düzenlenen Yazılım Hareketi Programı’nın Tanıtımı ve Siber Güvenlik Eğitimi’ne katıldı.

Kastamonu’da düzenlenen programında konuşan Başkan Karagözoğlu, yerli yazılımın önemine dair konuştu. Karagözoğlu, “Yerli yazılım, uluslararası gelişme, büyüme ve sürdürülebilir sistemler oluşturmada ve entegre yapılar kurmada büyük rol oynuyor. Girdi özelliği taşıması, ulusal güvenlik açısından kritik öneme ve yüksek dış ticaret etkisine sahip olması sebebiyle de yerli yazılımın önemi günümüzde katlanarak artıyor” dedi.

Başkan Karagözoğlu: Yazılım Sektörümüzün Ne İstediğini Bilen Sağlam Neferlere İhtiyacı Var

Yazılım sektörünün gelişmesi için gençlere yatırım yapılması gerektiğinden bahseden Karagözoğlu, BTK bünyesinde bulunan BTK Akademi’de verilen eğitimler hakkında bilgi verdi. Akademide verilen eğitimlerin gençlerin kariyerlerini yönetmelerindeki etkisine değinen Karagözoğlu, “2017 yılından bu yana Kurumumuz çatısı altında faaliyet gösteren BTK Akademi’de, geleceğin mesleği olarak tabir ettiğimiz 22 adet kariyer yolu, yani meslek kategorisinde eğitimler hazırlandı. Burada Türkiye’nin en saygın eğitimcilerinin verdiği dersler, ücretsiz devlet desteği ile sunuluyor. Platformda 194 farklı eğitim başlığı altında yaklaşık 100 bin dakika eğitim mevcut. Bugün yaklaşık 9 yüz bin kullanıcı BTK Akademi’nin verdiği eğitimlerden faydalanıyor. Hedefimiz bu rakamı artırmak. Artıralım ki bu eğitimlerden herkes daha da çok faydalansın. Çünkü kodlama ve yazılım sektörümüzün ne istediğini bilen, sağlam neferlere ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda, öğrencilerden etkinlik kapsamında verilen eğitimlere yüksek düzeyde katılmalarını isteyen Karagözoğlu, “BTK olarak en büyük gayemiz, “Yazılım Hareketi Programı” tanıtımı ve “Siber Güvenlik Eğitimi” ile bir farkındalık oluşturmak, dijital dönüşüm alanında, ülkemizin ve bölgemizin gençlerindeki potansiyeli ortaya çıkarmak ve istihdam edilmelerine katkıda bulunmak” ifadelerini kullandı.